De deelnemers van vanavond doorgelicht

Vanavond om 19u30 wordt de Palio van 2 juli 2023 gereden. We geven graag een overzicht van de 10 deelnemers. Wie is favoriet? Wie zijn de outsiders? En wie zijn de ongekenden?

Favorieten:

Selva met Tittia op de winnaar van augustus 2022, Violenta Da Clodia, is de favoriet bij uitstek. Aan hem om een vijfde overwinning op rij en een derde bij Selva binnen te halen.

Onda lootte met Viso D’Angelo wellicht het tweede sterkste paard. Voor fantino Brigante is het de kans om opnieuw aan te knopen met een overwinning na die in 2017 bij hetzelfde Onda. Rivaal Torre zal ook met veel aandacht gevolgd worden.

Torre heeft Gingillo op Zio Frac, de winnaar van de Palio van juli 2022, gezet. Een uitstekende kans voor hem om een vierde overwinning binnen te halen na zijn laatste in 2018 voor Lupa. Uiteraard moeten ze ook met meer dan één oog naar rivaal Onda kijken.

Ousiders:

Chiocciola wacht sinds 1999 op een nieuwe overwinning. Met Anda e Bola hebben ze een beloftevol paard geloot dat een goede klik lijkt te hebben met Scompiglio. Ook voor hem is het een belangrijke kans want hij wacht op een nieuwe overwinning sinds 2017.

Drago heeft Tempesta, die in 2018 de Straordinario won, op Ungaros gezet. Dit paard wordt reeds jaren een kans toegedicht om de Palio te winnen. Bij Drago moet niets en mag alles na de overwinning vorig jaar. Een nieuwe kans voor Tempesta om zich te laten zien na een minder 2022.

Giraffa heeft het paard waar in het voorjaar het meeste over gepraat werd in zijn stal staan. Abbasantesa zou wel eens een verrassing kunnen zijn als het de rust tussen de touwen kan vinden van de eerste dagen. Voor Tamurè een kans om zijn debuut van vorig jaar kracht bij te zetten.

Onbekenden:

Aquila is de nonna (wijk die het langst niet gewonnen heeft) en wacht sinds 1992 op een overwinning. Met Veranu hebben ze een paard dat indruk maakte op de tratta. Ze leggen hun lot in handen van Scangeo die zich opnieuw kan bewijzen. Verrassen ze?

Istrice heeft tijdens de prove in de achtergrond zijn paard geprobeerd. Het is geen debutant en lijkt enorm rustig tussen de touwen. Aan Ares om deze rust om te zetten in een goede koers.

Ook Nicchio heeft een paard met één Palio op de teller; Astoriux. Turbine kan het paard rustig houden aan de start en is een goede starter. Als hij goed weg is kan alles…

Tartuca zal vooral oog hebben voor rivaal Chiocciola. Una Per Tutti reed reeds 3x de Palio maar lijkt geen winnaar…of kan Grandine er verandering in brengen.