De deelnemers van vanavond doorgelicht

Vanavond om 19u30 wordt de Palio van 2 juli 2022 gereden. Het is de eerste keer sinds 16 augustus 2019 dat we nog eens een Palio zullen krijgen; dit omwille van Covid-19 die ons maar liefst 2 jaar in zijn greep had.

Zoals verwacht werd vanmiddag op de persconferentie bevestigd dat Civetta en Istrice niet zullen deelnemen aan de Palio. Dit na rijp beraad van de veterinaire commissie van de Stad Siena. De Palio zal dus met 8 gereden worden. Dit is volgens ilpalio.org nog nooit eerder gebeurd. Ook dat maakt deze Palio weer uniek.

We geven graag een overzicht van de 8 overgebleven deelnemers. Wie is favoriet? Die zijn de outsiders? En wie zijn de ongekenden?

Favorieten:

Drago: Tittia verstopte zich tijdens de prove en probeerde Zio Frac nooit. Meestal schuilt achter deze strategie een serieus besef van eigen middelen.

Chiocciola: Zentile leek tijdens de tests niet echt te groeien, vooral niet tussen de touwen, maar alle insiders praten over een paard met een geweldige motor. Als Gingillo erin slaat om het paard op de best mogelijke manier te beheren, dan lijkt Chiocciola zeker een protagonist te worden deze Palio.

Torre: Scompiglio en Viso d’Angelo zijn één van de topkoppels deze koers, al hebben ze zich tijdens de prove goed verstopt. Het potentieel is groot!

Outsiders:

Pantera: het is de eerste mogelijke verrassing van de Palio. Tijdens de prove was Turbine steeds als eerste weg en demonstreerde hij zijn vaardigheden als starter. Mocht het vanavond weer gebeuren, dan zal de Pantera zeker een hoofdrolspeler zijn.

Bruco: Uragano Rosso is een krachtig en zeer sterk paard dat moet worden beheerd en geïnterpreteerd. Als Stefano Piras zou slagen om goed te starten (want tussen de touwen is het na 6 prove nog steeds moeilijk), zou hij de favorieten wel eens kunnen ondermijnen.

Valdimontone: Vitzichesu heeft een goede groei doorgemaakt in de vier dagen, met een grote rust tussen de twee touwen. De grote wens om zich te tonen van debutant Shardana zou zonder al te veel verwachtingen het verschil kunnen maken in een Palio.

Onbekenden:

Lupa: de afwezigheid van Istrice heeft de strategieën van Vallerozzi zeker veranderd. Nu kan Bellocchio alleen aan zichzelf denken. We zullen zien of hij van de gelegenheid gebruik kan maken.

Leocorno: Pantaneto’s koppeling maakte geen indruk in de vier dagen en bleef vrij stabiel in de algemene evaluaties. Natuurlijk kan de afwezigheid van een rivaal een belangrijk gewicht hebben.

Nemen niet deel: