De estrazione van gisteren in cijfers en weetjes (en met beelden)

Istrice, Drago, Torre en Chiocciola zijn de vier Contrade die gisterenavond, zondag 21 mei om 19.00 uur, door loting zijn getrokken in de Sala degli Arazzi in het stadhuis op Piazza del Campo in Siena. Zij zullen samen met Aquila, Giraffa, Selva, Onda, Nicchio en Tartuca deelnemen aan de Palio van 2 juli 2023.

We zien twee paar rivalen op de Piazza: Tartuca-Chiocciola en Onda-Torre (al erkent Torre deze rivalitit niet).

Er werden vier Contrade getrokken in plaats van de gebruikelijke drie aangezien Oca zijn tweede en laatste diskwalificatie zal uitzitten. Ook Civetta werd geloot; deze vlag werd naast die van Oca gehangen op de tweede verdieping. Civetta zal een eerste van twee schorsingen uitzitten.

De kapitein van de Leocorno trok Istrice. Drago werd net als vorig jaar in juli getrokken door Pantera; met een overwinning als gevolg. Bruco trok Torre en en Torre Chiocciola. Tot slot was het Civetta die zichzelf geloot had; voor kapitein Papei een eerste opsteker nu hij opnieuw aan het roer staat. In zijn vorige carrière als kapitein werd Civetta nooit uitgeloot.

Om te eindigen nog een klein wetenswaardigheidje dat er niet toe doet: in de ambtstermijn van De Mossi was dit de eerste keer dat Istrice geloot werd. Leocorno blijft, net als Aquila trouwens de contrada die onder deze burgemeester geen enkele keer uitgeloot werd.

Hieronder ook de beelden van de estrazione van Gazzetta di Siena, SienaTV en Canale3). We delen ook enkele interviews met de kapiteins en enkele foto’s.