De geschiedenis van confrontaties tussen niet-rivaliserende contrade : periode 1988-1993

Na ons vorige artikel over confrontaties tussen niet-rivaliserend contrade dat zich afspeelde tussen 1982 en 1987 gaan we nu de jaren 90 in.

Palio 16 augustus 1988: Ter gelegenheid van de estrazione op 10 juli 1988 werd Onda door het lot getrokken. De ondaioli gingen onder het Palazzo Publicco juichen en er ontstond een confrontatie met de Contrada del Bruco die, zoals altijd, daar opgetseld stonden gezien het hun Festa Titolare is. Een maand later, onmiddellijk na de toewijzing van de paarden was er een confrontatie tussen Lupa en Tartuca. We kennen de aanleiding voor dit feit echter niet.

Palio 16 augustus 1989: De Palio werd gewonnen door scosso Benito voor Drago die sneller was dan de scosso Pytheos bij Bruco. Na de Palio, in de late avond, bij de Arco dei Rossi, was er een confrontatie tussen Drago en Bruco.

Palio 2 juli 1990: Na de Palio slaan torraioli de fantino van Aquila, Bucefalo, omdat ze beweerden dat hij tijdens de Mossa Tredici en Chartreuse had belemmerd.

Palio 3 juli 1992: Na een prova was er een confrontatie tussen de twee rivalen Aquila en Pantera. Istrice, die met het paard passeerde, raakte verwikkeld in het handgemeen en een confrontatie met Aquila ontstond. Na de koers, in Via San Vigilio was er een confrontatie tussen de twee rivalen Civetta en Leocorno. In de verwarring van de dopo-Palio passeerde Giraffa. Zij geraakten verwikkeld in een confrontatie met de Leocorno.

Palio 16 augustus 1993: Tijdens die Palio sloeg Civetta met Trecciolino en Usiglia op Tartuca met Il Bufera en Etrusco om hun positie te verdedigen. Na de Palio, op Piazza Tolomei, was er een confrontatie tussen civettini en tartuchini.

Foto : Ricordi di Palio