De geschiedenis van confrontaties tussen niet-rivaliserende contrade : periode 2004-2015

Laatste deel over de confrontaties tussen niet-rivaliserende contrade. In dit achtste en laatste artikel sluiten we af met de periode 2004-2015. Na 2015 waren er in feite geen confrontaties tussen Contrada’s die geen bestaande rivaliteit hadden.

Palio 2 juli 2004: Na een prova was er een confrontatie tussen de Giraffa en Torre. De reden was dat Giraffa gekozen had voor Alberto Ricceri, bekend als Salasso, destijds de officiële fantino van Onda.

Palio 2 juli 2005: Na een prova was er een kleine discussie tussen Chiocciola en Leocorno waarvan we de motivatie niet weten.

Palio 16 augustus 2005: Na een prova was er een discussie tussen Civetta en Lupa waarvan we de motivatie niet kennen. Na de koers zelf was er een discussie tussen Chiocciola en Selva waarvan we de motivatie niet kennen.

Palio 2 juli 2010: Na de Palio, ter hoogte van de Logge del Papa was er een confrontatie tussen Torre en Nicchio om redenen met betrekking tot de mossa.

Palio 16 augustus 2011: Na een prova is er een confrontatie tussen de Giraffa en Bruco. We weten de reden niet, al weten we wel dat deze twee contrade een rivaliteit hadden die duurde tot 1996.

Palio 16 augustus 2013: De Palio gewonnen door de Onda met Tittia en Morosita Prima na een strijd met Lupa met Scompiglio en Lo Specialista. Na de streep stopten de twee Contrade op zeer korte afstand en een lupaiolo probeerde de fantino van Onda aan te vallen.

Palio 16 augustus 2015: Na een prova was er een confrontatie tussen Onda en Selva waarvan we de motivatie niet kennen. Ook in die Palio waren er na de koers enkele discussies tussen Nicchio en Torre en tussen Nicchio en Chiocciola.

Foto : Ricordi di Palio