De laatste update over de fantini

Morgen starten de quatro giorni van de Palio van 16 augustus 2019. We geven graag een laatste update rond de voorspellingen van de fantini en de wijken waar ze terecht zullen kunnen. We overlopen zoals steeds in de volgorde van loting. Voor elke wijk voorzien we 3 a 4 mogelijkheden. Onder de toppers is Giovanni Atzeni de meest gewilde na zijn overwinning in juli.

Chiocciola: met een goed paard in de stal zien we de terugkeer van Jonatan Bartoletti. Alternatieven zijn Giosuè Carboni of Francesco Caria.

Oca: met een goed paard richten ze zich op de fantino die 3x voor hen won : Giovanni Atzeni. Ook Carlo Sanna in een mogelijkheid. Alternatieven zijn Valter Pusceddu en Antonio Siri bij een koers tegen rivaal Torre.

Selva: zal kiezen naargelang het paard. Met een goed paard zullen ze aan de mouw van Giovanni Atzeni trekken, maar ook Jonatan Bartoletti en Andrea Mari zijn niet uit te sluiten. Het alternatief is het debuut van Stefano Piras.

Aquila: ook zij richte zich op Giovanni Atzeni die zou kunnen terugkomen met een goed paard. Alternatieven zijn Andrea Coghe of zelfs Antonio Siri.

Onda: richt zich bij een goed paard op de 2 fantini die het laatst voor hen wonnen : Carlo Sanna en Giovanni Atzeni. Alternatief is de terugkeer van Antonio Siri na zijn goede prestatie in juli.

Torre: met een goed paard gaan ze opnieuw voor Jonatan Bartoletti en Andrea Mari, die de vaste fantino van Bruco is. Alternatieven zijn Andrea Coghe en Giosuè Carboni.

Istrice: met een goed paard gaan ze voor de overwinning met Giovanni Atzeni. De poort staat ook open voor Carlo Sanna met als alternatief Andrea Coghe.

Pantera: Jonatan Bartoletti en Andrea Mari lijken eerste keus met een paard dat kan winnen. Alternatief is de terugkeer van Luigi Bruschelli.

Drago: richt zich met een toppaard op Jonatan Bartoletti of Giovanni Atzeni. Federico Arri is het alternatief.

Bruco: Andrea Mari is de fantino di Contrada en met een competitief paard zal hij zonder twijfel trouw blijven. Mocht hij zichzelf elders meer kans toedienen dan zijn de alternatieven Sebastiano Murtas of Giosuè Carboni.

 

Met dank aan La Voce del Palio