”Di che Contrada sei?”, een nieuwe documentaire over Siena en haar feest.

Woensdag 9 augustus wordt de documentaire om 21u15 voorgesteld in de Orti del Costone.

Wanneer twee Sienezen elkaar, gelijk waar ter wereld tegenkomen is de eerste vraag “Di che Contrada sei?” ofte, van welke wijk ben je?  De docu werd gedraaid door Moviement HD en RAI Com. De documentaire werd met toelating van het Consorzio per la Tutela del Palio di Siena gemaakt in regie van Barbara Castelli en Riccardo Domenichini naar een script van Massimo Biliorsi en de stem van Luca Biagini.

De sterren van de docu zijn de mensen van Siena, aangevuld met enkele insiders uit de verschillende wijken. Mensen die echt leven als een contradaiolo en alles voor de wijk overhebben.

Het idee voor het project werd geboren vanuit een behoefte van de zender YASTV Abu Dhabi media uit de Verenigde Arabische Emiraten die de rechten van de Palio gekocht hebben voor hun grondgebied. Ze wilden hun doelpubliek beter informeren over de Palio en de Contrade. In samenwerking met Moviement en RAI wilden ze een product creëeren dat ook het Sienese publiek aansprak. De uitdaging was om mensen die hun paard volgen tot op de Piazza tijdens de Quatro Giorni, ook te volgen op andere momenten in het jaar.

Het project nam 2 jaar in beslag en wil de ziel van Siena en haar feest vertellen. De docu verzamelt getuigenissen van protagonisten uit alle wijken verrijkt door beelden uit het rijke archief van Moviment en RAI. Men wil zoals gezegd niet enkel de belangrijke momenten tijdens de Palio weergeven maar ook het ritme van de seizoenen en de geschiedenis van het Sienese leven.

De DVD zal vanaf de dagen van de Palio van augustus te verkrijgen zijn in de boekenwinkels van Siena. De tekening van Emilio Giannelli siert de hoes en de DVD is zowel in het Italiaans als in het Engels.