Drappellone van Emilio Giannelli, Italiaans topcartoonist is een eerbetoon aan zijn medeburgers

klik voor grotere versie

De drappellone voor de Palio van 2 juli is zoals steeds ter ere van de Madonna van Provenzano. Hij werd ontworpen door Emilio Giannelli, Sienees advocaat met een passie voor cartoons.

Hij is niet alleen in Siena bekend maar is gewaardeerd op nationaal niveau. Hij brengt een satire waar mensen om moeten lachen, maar ook moeten over nadenken. Hij slaagt er dan ook in om Siena een palio te geven die verder gaat dan de traditionele schilderkunst. Heel herkenbaar. Soms kinderlijk maar met gevoel voor detail. De 100en gezichten in zwart en wit zijn allemaal verschillend en geven ook verschillende gelaatsuitdrukkingen weer. Vreugde, pijn, alles. En dat op de Piazza, waar het allemaal gebeurt.

Overal zien we een verhaal, dat overgaat in een ander verhaal. Een cocktail als het ware van de Sienees. Een vrouw die flauwvalt, een gevecht, zelfs een poging tot diefstal.

Om te kijken, te herbekijken en te blijven kijken!

Daarbovenop de 10 wijken, te paard. En bovenaan, de Madonna, het Palazzo Pubblico en de Torre del Mangia.

Giannelli zoals hij de palio ziet dus!

Daarnaast werd ook de Masgalano voorgesteld; de prijs voor de wijk die er het best voorkomt tijdens de 2 cortei storici. Deze werd ontworpen door Alessandra Damiani en werd geschonken door Associazione Nazionale Polizia di Stato Sezione di Siena ter ere van hun 50e verjaardag.