Een eerste dag vol vragen en al enkele antwoorden

De eerste dag van de Palio Straordinario zit er op. Vanuit een meteorologisch standpunt gezien, is de dag beter verlopen dan verwacht.

De regenbuien die in de loop van de namiddag verwacht werden bleven gelukkig weg. De prima prova kon dus gereden worden. Drago was het snelst weg, samen met Selva en Chiocciola.

Op de tratta vanmorgen waren 28 paarden aanwezig, enkel Osama Bin ontbrak op het appel. De kapiteins kozen voor een genivelleerd lot van paarden, zonder Porto Alabe en Smeraldo Nulese. Nicchio, Selva en Lupa waren het meest enthousiast met hun paard. Nicchio kreeg de krachtige debutant Violenta da Clodia, Selva kreeg met Rombo De Sedini een paard met 1 koers op de teller, net als Lupa met Schietta. Naast Violenta da Clodia zagen we tot onze verbazing nog 6 debutanten onder de paarden.

Ook bij de fantini enkele debutanten. Zo kreeg Federico Arri zijn kans bij Drago. Ook bij Torre werd een debutant (Mattia Chiavassa) verwacht maar ze kozen uiteindelijk toch voor Carburo. Bij Tartuca zagen we wel een debutant : Alessio Giannetti. Morgen wordt Luigi Bruschelli verwacht. Andere bronnen spreken van Dino Pes en zelfs Andrea Coghe. Afwachten dus.

De palio lijkt erg open te liggen, met meerdere sterke koppels. Morgenvroeg om 10 uur wordt de tweede prova gereden. Wellicht zullen we dan al eer zicht krijgen op wie er voor Tartuca zou kunnen rijden.