Een lange eerste dag

Een zeer intense eerste dag van de Palio komt tot een einde. Alles begon vanmorgen vroeg met de batterie en eindigde vanavond met de Prima Prova.

De kapiteins kozen voor de assegnazione 7 ervaren paarden, zonder Preziosa Penelope, en 3 debutanten. Montone, Istrice en Torre sprongen een gat in de lucht met Sarbana, Morosita Prima en Polonski.

Op papier zijn ze de 3 favorieten, met Scompiglio bij Montone, Tittia bij Istrice en Brio bij Torre. Ook de rivalen van de 2 laatstgenoemden zijn niet te onderschatten : Oca met Bighino op Renalzos en Lupa met Carburo op Quore de Sedini.

Tijdens de prova van vanavond viel er één valse start te noteren. Chiocciola en Lupa vertrokken het best en in de tweede ronde pakte Onda over en won. In de achtergrond viel een licht contact tussen Oca en Torre te noteren, waarbij Bighino Brio hinderde de San Martino goed aan te snijden.

Als dit de Prima Prova is, dan belooft het wat te worden woensdag tijdens de Palio zelf. We verwachten de komende dagen wel wat outsiders te leren kennen.