Enkele wetenswaardigheden over de gekoppelde paarden en fantini

We hebben er even het verleden bijgepakt om te kijken hoe contrade zich verhouden ten opzichte van de gelote paarden maar ook ten opzichte van de keuze van de fantini.

Cavalli – De meest voor de hand liggende is die met betrekking tot de Contrada Capitana dell’Onda die Porto Alabe voor de derde keer in de stal hebben. Porto Alabe is met deze derde opdracht het meest “trouwe” paard in de geschiedenis van de Contrada di Malborghetto geworden, dat Gobba, Calabresella, Rosetta, Piero, Gaudenzia, Velka en Sambrina die allen twee keer geloot werden in het verleden. Daarenboven niet vergeten dat Porto Alabe op 16 augustus 2017 won voor Onda, met Carlo Sanna dette Brigante; die ook morgen voor hen zal rijden.

 

Fantini: Wat betreft de jockeys zal dit de 3e keer zijn dat Luigi Bruschelli detto Trecciolino voor Pantera zal rijden. Ook de derde kans voor Federico Arri detto Ares bij Drago. Hij debuteerde op 20 oktober 2018 voor hen. Voor Giovanni Atzeni detto Tittia is het de vierde beurt bij Selva voor wie hij won in 2015. Andrea Mari detto Brio rijdt voor de tweede keer voor Bruco, net als Carlo Sanna (Brigante) bij Onda. Alle anderen maken hun “debuut” bij de contrada waarvoor ze rijden : Francesco Caria detto Tremendo (Chiocciola), Antonio Siri detto Amsicora (Oca), Stefano Piras (Aquila), Jonatan Bartoletti detto Scompiglio (Torre) en Andrea Coghe detto Tempesta (Istrice).