“Favoloso”, de Numero Unico van Drago (met beelden)

“Favoloso”, zo werd de Numero Unico van Drago gedoopt. Hij werd gisteren in de late namiddag gepresenteerd in de tuin van Camporegio en brengt hulde aan de overwinning van 2 juli met Rocco Nice en Andrea Mari. Elke kopie heeft zijn eigen serienummer en is daarom een uniek exemplaar.

De inleiding werd gedaan door Giovanni Molteni, die beschreef hoe het idee voor het boek ontstaan is. Alles werd gedoopt in het thema fantasie. Elke boek heeft enkele perkamenten pagina’s die het unieke aan het boek benadrukken. Priore Claudio Rossi en de kapitein Fabio Miraldi benadrukten het belang van het contradaiolo én sienees zijn.

Ook burgemeester De Mossi was aanwezig en overhandigde de munten die een winnende wijk krijgt van de stad Siena. Een traditie die nog steeds in ere gehouden wordt.

Ook de schilder van de Drappellone, de dragaiolo Emilio Giannelli, werd bekroond met een eerbetoon. Giannelli uitte zijn blijdschap omdat zijn geschilderde prijs terugkeert naar het museum in de wijk waar hij geboren werd!

Foto’s van de voorstelling kan je vinden op de site van La Voce Del Palio