Federico Guglielmi debuteert in de kleuren van Lupa

De jonge Sienees, geboren in 1995, debuteerde gisteren in de kleuren van Lupa tijdens de Prima Prova.

In het verleden zagen we hem al enkele keren op de Piazza. Zijn eerste keer op de Piazza del Campo was tijdens de Prove Mattitudine voor de Palio van 2 juli 2013 op Quieroz. Een jaar later maakte hij zijn opwachting tijdens de batterie van de tratta. Op de tratta van 13 augustus 2014 reed hij op Oriox en Quebeck Sauro.

Voor hij een eigen scuderia had werkte hij in de stallen van Giuseppe Zedde en Dino Pes. Hij reed ook enkele palio’s buiten Siena, zoals Bomarzo en Legnano.

Zijn droom is uiteraard om de Palio te rijden. Of dit nu al het geval zal zijn valt te betwijfelen gezien Lupa de kaart Gingillo trekt.

Het is echter wel goed dat Lupa de kans geeft aan een jonge fantino tijdens de Prima Prova. We hopen dat andere contrade dit volgen zodat we ook hier terug gaan naar de traditie waarbij jonge fantini even kunnen proeven van het grote werk.

Vorig jaar zat Andrea Coghe de eerste prova bij Selva; 4 dagen later maakte hij zijn debuut onder de naam Tempesta. In 2015 debuteerde Turbine, in 2014 Brigante en Bellocchio. De laatste fantino die enkel een oefenrit reed was Alessandro Colombati bij Leocorno. Hij werd de tweede oefenrit vervangen door Murtas die 3 dagen later debuteerde als Grandine.