Geëiste straffen voor de Palio van 2 juli 2019 bekend gemaakt

Net als vorig jaar kiest burgemeester De Mossi om de voorstellen van straffen voor de Palio bekend te maken voor de Palio van augustus echt begint. Dit heeft vorig jaar zijn effect niet gemist want alles verliep rustiger en de start werd sneller gegeven.

De voorstellen liggen in de lijn van de verwachtingen. We zetten ze even op een rijtje.

Voor Scompiglio, de fantino van Chiocciola wordt een ammonizione geëist omwille van het feit dat hij meermaals zijn toegewezen plaats verlaten heeft tussen de touwen. Dit heeft geen gevolgen op korte termijn als de straf ook effectief zou uitgesproken worden.

Voor de fantino van Pantera, Trecciolino wordt hetzelfde gevraagd. Hij verliet eveneens zijn plaats en zocht contact met rivaal Aquila. Mocht de straf uitgesproken worden dan heeft dit gevolgen. Hij zou 1 Palio geschorst kunnen worden.

Ook voor Amsicora wordt de straf van amminizione geëist. Eveneens omdat hij zijn plaats meermaals verliet. Hij vertrok vanuit de 4e in plaats van de toegewezen 5e plaats.

Voor Aquila wordt een censura gevraagd omdat enkele contradaioli na de koers de passage van Pantera hebben verhinderd toen ze via Aquila passeerden.

Voor Onda wordt eveneens een censura gevraagd omdat ze duidelijk opdracht hadden gegeven aan hun fantino en daardoor verantwoordelijk zijn voor zijn gedrag. Dezelfde reden geldt voor Pantera.

De gedagvaarden krijgen nu 10 dagen de tijd om hun verweer in te dienen.