Gemeente keurt gebruik van “il cigno” goed

Zoals aangekondigd in december vorig jaar, heeft het gemeentebestuur het gebruik van il cigno (de “zwaan”) bevestigd voor de corse di addestramento in 2021. Het mechanisme zou mogelijke haperingen die er met het huidige systeem zijn moeten uitsluiten waardoor problemen bij de start kunnen voorkomen worden.

Il cigno zorgt voor een dubbele ontkoppeling van het touw; zowel aan de kant van de mossiere als aan de kant van de piazza. Het touw valt als een blok naar beneden. Il cigno werd met succes getest op de piste van Mociano op 25 juni en 1 juli 2020.

De gemeente heeft besloten “verder te gaan met het experimenteren met het bovengenoemde startmechanisme, de zogenaamde “zwaan”. Daarnaast willen ze ook verder inzetten op de ervaring en professionaliteit van Walter Bianciardi, de maker van het mechanisme. Walter Bianciardi stelt zichzelf gratis ter beschikking en verwacht enkel compensatie in de terugbetaling van de gemaakte onkosten op vertoon van gedetailleerde documentatie. De onkostenvergoeding kan ook bedragen omvatten die betrekking hebben op de aankoop van geschikt en functioneel materiaal voor het gebruik van il cigno.