Hoelang wachten de contrade om uitgeloot te worden?

Op zondag 21 mei zullen er 4 contrade uitgeloot worden om samen met Aquila, Giraffa, Selva, Onda, Nicchio en Tartuca deel te nemen aan de Palio van 2 juli 2023.

Omdat voorbereiding alles is starten we een reeks vooruitblikken. Vandaag stelden we ons de vraag hoelang het geleden is voor elke contrada dat ze nog uitgeloot werden.

Zoals eerder gezegd zullen er door de schorsing van Oca 4 contrade geloot worden. De vlag van Oca zal dus op de tweede verdieping van het Palazzo Pubblico gehangen worden op de laatste beschikbare plaats. Indien Civetta uitgeloot wordt zullen ook zij op de tweede verdieping gehangen worden, op de eerste plaats. Op die manier zullen ze een eerste van twee schorsingsdagen uitzitten.

De contrada die het langst wacht om uitgeloot te worden in juli is Istrice, die sinds 2012 niet meer geloot werden. Ze mochten dat jaar ook niet deelnemen maar zaten door die loting wel een diskwalificatie uit. Ook rivaal Lupa wacht reeds lang, sinds 2014.

De laatste keer dat Valdimontone getrokken werd dateert van 2016, ook zij zaten toen een diskwalificatie uit. Leocorno wacht sinds 2018.

De andere 6 werden vorig jaar uitgeloot. Door de diskwalificaties van Nicchio, Oca en Tartuca werden toen maar liefst 6 contrade uitgeloot: Drago, Bruco, Chiocciola, Civetta, Pantera en Torre.