Onda triomfeert tegen alle verwachtingen in en wint de Palio van 16 augustus 2017. (website up-to-date)

Onda, met Caro Sanna detto Brigante op Porto Alabe won de palio van 16 augustus 2017 ter ere van de Madonna del Assunta. Op die manier winnen ze de drappellone geschilderd door Sinta Tantra, gewijd aan de 200ste verjaardag van de geboorte van Giovanni Dupre. Op die manier komt de Palio eigenlijk gewoon naar huis.  Voor paard en fantino is het de eerste overwinning.

Lupa heeft niet deelgenomen aan de Palio na overleg met de dierenartsen van de stad en die van de wijk. Het paard had een lichte blessure aan de achterpoot.

De volgorde tussen de touwen : Valdimontone, Chiocciola, Onda, Aquila, Torre, Bruco, Selva, Oca en Istrice die de start moesten geven. Mossiere Fabio Magni liet de paarden 2 keer terug buitengaan om tot rust te komen. Tussen de touwen zagen we schermutselingen tussen Oca en Torre, en ook even Onda en Torre.

De derde uitlijning was wel raak. Snelle start voor Chiocciola, Onda en Valdimontone. Chiocciola draaide als eerste in de San Martino, gevolgd door Valdimontone, Onda en Aquila. In de eerste Casato komen Istrice en Torre ten val. Onda gaat Valdimontone voorbij ter hoogte van de start, en het begin van de tweede ronde. Voor ze weer draaien in San Martino zijn de posities echter weer zoals in de eerste ronde : Chiocciola, Valdimontone en Onda. Bruco komt ten val in die tweede San Martino.

In de derde ronde gaat Onda over Chiocciola in de derde San Martino. Hij kan deze positie behouden en wint voor Chiocciola, Valdimontone en Aquila.


De website is ondertussen volledig up-to-date. Een 40-tal pagina’s werden bijgewerkt; Porto Alabe kreeg een eigen pagina. Alle info rond de palio van 16 augustus 2017 kan je hier vinden. Daarnaast kan je alle verschenen artikels mooi op een rijtje vinden op volgende pagina.

De foto’s volgen één van de dagen wanneer we een iets stabielere internetconnectie hebben dan hier in de Crete Senesi. Ten laatste dinsdag 22 augustus.


Enkele interviews na de Palio :