Overzicht uitzendschema Canale3Toscana en RadioSienaTV

Vanaf morgen, 13 augustus draaien de Sienese TV-zender Canale3 en SienaTV weer overuren. Alles staat in het teken van de non-palio.

Op Canale3Toscana zal Sotto Le Logge overgenomen worden door Michele Fiorini en Ricordi di Palio. Van donderdag 13 augustus tot en met zaterdag 15 augustus zullen ze dagelijks filmpjes tonen uit de reeks Ricordi di Palio.

Donderdag 13 augustus tussen 16u en 19u praten ze over Momi Brandolini d’Adda, Tripolino en Canapino I met in de studio Massimiliano Senesi, Costiero Ducci detto Aramis en Luca Martini.

Vrijdag 14 augustus tussen 15u en 17u zullen ze het hebben over Mario Fracassi, Enrico Brandani detto Bobo, Folco en Ruello, en tot slot zullen ze herinneringen ophalen aan Aceto die dag op dag 30 jaar geleden de kleuren van Torre zou aantrekken nadat hij zijn ganse carrière voor rivaal Oca zou gereden én gewonnen hebben.

Zaterdag 15 augustus tussen 16u en 19u praten ze met Massimo Gasparri, vervolgens over Vittorino met zijn familie en Tommaso Pacciani, Luca Martini en Massimo Coghe detto Massimino II. Ook het debuut van Trecciolino exact 30 jaar geleden krijgt aandacht, alsook fantini zoals Cispa, Picino en Cittino I.

 

Radiosienatv vult de dagen (13 tot en met 16 augustus) met volgende programma’s :

PRESENTE E PASSATO: tussen 7.30 en 9.45 : elke ochtend overlopen Matteo Borsi en Aldo Tani de pers en kranten. Daarna volgt Maura Martellucci met enkele paliesce verhalen. Massimo Billiorsi zorgt voor clips die als het ware een reis maken door de geschiedenis van prove, palio,…

VOGLIA DI PIAZZA: tussen 10 en 11.30 zenden Dario, Sofia en Vale uit vanuit Bar Il Palio om de sfeer van en op de Piazza del Campo tot in de woonkamer te brengen.

L’ESTASI DEL PALIO: tussen 13 en 14.30, historische videoclips van het feest door Massimo Biliorsi

ANGLO-ARABO – SELEZIONE E RISULTATI: vanaf 18 komt Viola Carignani aan het woord. Ze brengt interviews vanuit de verschillende scuderie

FRAMMENTI DI EXTEMPORA: vanaf 18.30 is het aan Valentina Tomei

A VEGLIA: tussen 21 en 22.30 : een avondvullende uitzending met Daniele Magrini en Veronica Costa. Zij ontvangen gasten in de studio en doen interviews met protagonisten uit diverse contrade, en fantini.

LE STAGIONI DEL PALIO: vanaf 22.30 worden afleveringen van het programma rond de geschiedenis van de Palio uitgezonden. Deze werden gemaakt door Massimo Biliorsi.

Ook de belangrijke ceremonies tijdens de quattro giorni worden uitgezonden : de uitreiking van de Mangia d’oro op 15 augustus om 11u30, de Processione dei Ceri op 14 augustus om 17u00, maar ook de feste titolari van Selva en Lupa verdienen aandacht. Net zoals bij de vorige feste zal ook over hen een uitzending gemaakt worden onder de naam Diario della Felicità. Die van Selva zal worden uitgezonden op 15 augustus om 16.00; die van Lupa op 16 augustus om 20.30.

 

Afstemmen op canale3.tv en radiosienatv.it voor de livestream.