Palio 16 agosto 2018: een eerste voorspelling van de fantini

Net zoals in juli zijn Brio, Tittia en Scompiglio de meest begeerde fantini. Voor Tittia dringt de tijd om weer aan te knopen met een overwinning. Scompiglio wil bevestigen, net als Brigante.

Nu de 10 wijken voor de Palio van augustus bekend zijn kunnen we een eerste keer een voorlopig rooster leggen met de fantini. Voor elke wijk hebben we een fantino bij een goed paard en een alternatief bij een minder. Tussen vandaag en 16 augustus kan er nog veel veranderen. We proberen dan ook regelmatig updates te brengen de komende weken. We overlopen de 10 wijken in volgorde van de estrazione :

Leocorno: in tegenstelling tot juli hebben ze deze keer een rivaal op het plein, Civetta. Bij een goed paard zullen ze alles op Tittia zetten, als alternatief kan Brigante terugkeren.

Pantera: Jonatan Bartoletti (Scompiglio) is eerste keus bij een toppaard. De recupererende Elias Mannucci zou een alternatief kunnen zijn.

Civetta: bij een goed paard zien we de terugkeer van Luigi Bruschelli (Trecciolino) die in de jaren negentig veel palio’s gereden heeft bij Civetta. Het alternatief is Sebastiano Murtas (Grandine).

Drago: een ideale situatie voor kapitein Miraldi. Bij een goed paard openen de deuren voor Brio om een cappotto waar te maken. Het alternatief is Salasso.

Tartuca: alle pijlen op Tittia bij een goed paard. Brigante is het alternatief.

Nicchio: Ook hier wordt de naam van Tittia genoemd. Of dit zo blijft nu Valdimontone geloot is valt af te wachten. Brigante lijkt het alternatief te zijn.

Giraffa: met een toppaard gaan ze opnieuw voor Scompiglio. Een waardig alternatief is Giuseppe Zedde (Gingillo).

Valdimontone: Ook zijn hopen op Scompiglio bij een goed paard. Het alternatief is Gingillo die in juli perfect uitvoerde wat men vroeg : Nicchio uitschakelen.

Lupa: ook zij zetten hun geld op Scompiglio bij een goed paard; Gingillo is het alternatief.

Bruco: Andrea Mari (Brio) is sinds afgelopen winter dé vaste fantino van de wijk geworden. In geval van een goed paard zal hij zeker rijden. Mocht hij zich orienteren op andere mogelijke opties dan is Salasso het alternatief.

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio