Palio 16 agosto 2018 : voorspelling fantini 2 weken voor de palio

Net als enkele weken geleden bij de eerste voorspelling blijven Tittia, Brio en Scompiglio de meest gegeerde fantini. Voor elke contrada hebben we 3 mogelijkheden op een rij gezet. We overlopen de wijken in volgorde van loting.

Leocorno: Kapitein Bruno Mazzuoli gaat met een goed paard volop voor Giovanni Atzeni. Als alternatieven zien we twee fantini die opnieuw voor Leocorno zouden kunnen rijden : Carlo Sanna en Dino Pes.

Pantera: Debuterend Kapitein Frati kiest in geval van een toppaard voor zekerheid. Andrea Mari, de laatste winnende fantino voor Pantera, staat op één. Jonatan Bartoletti is het alternatief. Bij een minder paard denkt men aan Elias Mannucci.

Civetta: De relaties met Andrea Mari zijn goed, zelfs nu hij vaste fantino van Bruco is. In het geval van een goed paard bij Civetta en een minder bij Bruco zou hij kunnen terugkeren naar de wijk waar hij al 2 maal voor won. Alternatieven zijn Luigi Bruschelli, die debuteerde bij Civetta of zijn zijn Enrico Bruschelli.

Drago: Na de overwinning een maand geleden staan de deuren opnieuw open voor Andrea Mari bij een goed paard; al blijft alles afhangen van wat Bruco met hem wil. Een terugkeer van Alberto Ricceri is niet uit te sluiten. Ook Elias Mannucci wordt genoemd.

Tartuca: Bij een goed paard in de stal is Giovanni Atzeni de eerste keus van Kapitein Cortecci. Verder zijn er goede relaties met Carlo Sanna. Andrea Coghe is het alternatief.

Nicchio: De Contrada dei Pispini zet alles op Giovanni Atzeni in geval van een goed paard. De terugkeer van Luigi Bruschelli is niet uit te sluiten terwijl ook Dino Pes wordt genoemd.

Giraffa: Met een “bombolone” zien we de terugkeer van Jonatan Bartoletti. Andere wegen leiden naar Giuseppe Zedde en Antonio Siri.

Valdimontone: De Contrada dei Servi wil Jonatan Bartoletti in het geval van een goed paard. Guiseppe Zedde zou net als in juli een alternatief kunnen zijn. Ook de naam van Giosuè Carboni is gevallen.

Lupa: Net als Montone zien ook zij een mogelijke terugkeer van Jonatan Bartoletti in Vallerozzi bij een goed paard. Alternatieven zijn Giuseppe Zedde of debutant Federico Guglielmi.

Bruco: Andrea Mari is de fantino van de Contrada sinds deze winter. Hij zal dus in eerste instantie de kleuren van de wijk vertegenwoordigen. Alternatieven zijn Alberto Ricceri en Enrico Bruschelli.

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio