Palio 2 luglio 2019: een eerste voorspelling van de fantini

In afwachting van de loting van de Contrade op zondag 26 mei alvast een eerste blik op de mogelijke fantini van de 7 wijken die sowieso zullen lopen. Voor elke contrada hebben we twee of meer opties. Vele fantini, vooral die van tweede garnituur, zullen pas deuren zien opengaan naar gelang welke drie er zullen geloot worden. Wat wel zeker is, is dat Bruco en Pantera een vaste fantino hebben. Bruco heeft Andrea Mari vastliggen, al koos die vorig jaar telkens om bij een andere wijk te gaan rijden; en Pantera wil de kaart van Bastiano Sini trekken. Deze laatste reed in juni 2012 een prima prova bij Selva. We kennen hem vooral van zijn actie in de seconda batteria op de tratta van de Palio van 2 juli 2017 toen hij Alessio Giannetti meermaals aan zijn trui trok richting Casato. Hiervoor werd hij geschorst.

 

Onda : de wijk van Malborghetto reed in 2018 geen enkele van de drie gereden Palio’s. Ze richten zich op één van de twee laatste fantini die wonnen voor hen : Giovanni Atzeni en Carlo Sanna. Ook Torre rijdt dus ze zullen zich daar ook op richten bij de keuze van een fantino naargelang de sterkte van het paard van de rivaal.

Selva: Omdat de wijk van Vallepiatta geen rivaal heeft zijn er weinig hindernissen om een goede fantino te vinden. Bij een competitief paard ligt de focus op Giovanni Atzeni, de laatste winnende fantino voor hen in augustus 2015. Het alternatief zou Andrea Coghe kunnen zijn die zijn debuut maakte voor Selva 2 jaar geleden.

Bruco: Andrea Mari is zoals gezegd de vaste fantino van de wijk en dus eerste keuze bij een toppaard. Als alternatief zien we Elias Mannucci.

Torre: Met een goed paard zetten ze in op Jonatan Bartoletti die nog nooit voor Torre gereden heeft. Alternatief bij een minder paard is Elias Mannucci.

Civetta: De relaties met Andrea Mari zijn uitstekend, hoewel Brio de officiële fantino is van Bruco. In het geval van een goed paard en een niet-competitief paard bij Bruco, zou Brio kunnen terugkeren naar Castellare. Als alternatief zou een mogelijke oplossing de terugkeer van Giosuè Carboni kunnen zijn.

Aquila: Net als Onda reed het district van Via del Casato geen enkele Palio in 2018. De Palio is zeker een uitdaging, gezien de aanwezigheid van de rivaal. Met een goed paard, en vooral om de lang uitblijvende overwinning eindelijk weer te vieren, is het doel Giovanni Atzeni. Alternatieven kunnen Andrea Coghe en Carlo Sanna zijn.

Pantera: Rivaal Aquila is aanwezig op de Piazza. De Palio belooft een uitdaging te worden. Net als  Bruco heeft ook de Pantera zijn eigen fantino : Bastiano Sini. Andere oplossingen zouden Jonatan Bartoletti en Luigi Bruschelli kunnen zijn.

 

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio