Voorstellen sancties palio 2 juli 2017

Rechter Balani, van de Giustizia Paliesca kondigde 3 sanctievoorstellen aan voor de Palio van 2 juli jongstleden. Het gaat in het bijzonder over Andrea Coghe, Dino Pes en Bastiano Sini.

Hij baseert zich op het Reglement van de Palio en verslagen van de Deputati della Festa en de Mossiere.

Zo geeft hij op basis van artikel 64, paragraaf 1 van het Reglement een waarschuwing aan de fantino van Selva : Andrea Coghe detto Tempesta voor het starten op positie 4 in plaats van de toegewezen vijfde. Een zelfde straf voor Dino Pes detto Velluto (Leocorno) die vijfde stond in plaats van de toegewezen vierde.

Een Ammonizione (waarschuwing) geldt voor 3 Palio’s. Na 2 ammonizioni krijgt de Fantino een Esclusione. Let wel : 3 Palio’s = 3 door hem meegereden Palio’s. Geen van beide had er al één staan.

Balani stelt ook een uitsluiting voor 1 Palio voor, zoals beschreven in artikel 99 voor Bastiano Sini omdat hij tijdens de batterie van de tratta “herhaaldelijk aan Alessio Giannetti getrokken heeft in de eerste ronde van de tweede batteria”. Dit gedrag is in strijd met wat in de vierde alinea wordt vermeld van artikel 43 en de eerste alinea van artikel 67.

Je kan deze actie zien tussen 3.40 en 3.47. De fantino in 4e positie (Bastiano Sini) grijpt naar de trui van die in 3e positie (Alessio Giannetti).

De jockeys hebben tien dagen om hun verweer aan de gemeenteraad te presenteren.

De voorstellen tot sancties voor de palio van augustus worden binnenkort verwacht. Beide palio’s worden immers onafhankelijk van elkaar behandeld.