Sancties met betrekking tot de Palio’s van 2 juli en 16 augustus 2019 geofficialiseerd

De sancties met betrekking tot de Palio van 2 juli:

De straf van een ammonizione werd opgelegd aan Luigi Bruschelli, detto “Trecciolino“, fantino van de Contrada della Pantera. Eenzelfde straf voor Jonatan Bartoletti detto “Scompiglio“, jockey van de Contrada della Chiocciola en Antonio Siri detto “Amsicora“, jockey van de Contrada Capitana dell’Onda.

Aquila, Onda en Pantera krijgen een censura.

Voor Luigi Bruschelli had al een ammonizione daterend van de Palio van 2 juli 2018. Deze twee zorgen samen voor een diskwalificatie voor de volgende Palio van 2 juli 2020.

 

Sancties met betrekking tot de Palio van 16 augustus:

Antonio Siri, detto “Amsicora“, fantino van Oca, werd bevestigd in zijn straf : een diskwalificatie voor 7 palio’s.

Ook Oca krijgt bevestiging en word uitgesloten van deelname aan 2 Palio’s.

Door deze diskwalificatie zullen er voor de Palio van 2 juli 2020 maar liefst 6 contrade geloot worden. Istrice, Lupa, Leocorno en Valdimontone zijn zeker van deelname.

Bij wijze van uitzondering stelde de burgemeester van Siena, Luigi De Mossi, voor om de Contrada della Selva te bestraffen met een deplorazione omwille van het lanceren van een flesje water in de tweede Casato door een van de contradaioli. De Contrada heeft 10 dagen vanaf om zijn defensie voor te bereiden. De deadline van 30 november wordt hierdoor overschreden.

Het is een procedure die de burgemeester in staat stelt om, uitzonderlijk, door te verwijzen naar administratieve documenten uit het verleden, waarbij hij de rol van plaatsvervangend raadslid op zich neemt zoals bedoeld in art. 92.