Siena zingt de Marcia del Palio en la Verbena vanuit de ramen, ook Gianna Nannini doet ook mee vanuit Milaan

Wat begon als een spontane actie van een ocaiolo groeide uit tot een echt evenement. Afgelopen zondag werd in Siena het evenement Siena Canta georganiseerd. Na de laatste slag van de Sunto werd de Marcia del Palio ingezet. Iedereen werd geacht van zijn raam open te doen en mee te zingen. Alle andere regels van de quarantaine moesten worden nageleefd. Zowel de inwoners van het historische centrum als ver daarbuiten zongen samen, met trots de Marcia del Palio. Een enorm gevoel van verbondenheid maakte zich meester van de stad. Ook la Verbena werd gezongen. Zelfs in het verre Milaan zong Gianna Nannini la Verbena vanop haar terras om zich zo verbonden te voelen met haar Siena! Burgemeester De Mossi uitte zijn trots op facebook : “Dit is Siena! Wat een emoties, wat een trots!”

Om het met de gezegende woorden van Silvio Gigli te zeggen : “Siena trionfa immortale”

We hebben heel wat filmpjes samengebracht op deze pagina zodat iedereen kan nagenieten! Zondag opnieuw ?

 

Canale 3 probeerde rechtstreeks uit te zenden. Uiteraard is dit niet makkelijk gezien de ‘actie’ zich in straten en vanuit ramen afspeelt. De beelden geven echter wel een impressie van hoe er gewacht werd op de laatste gong van de toren :

Siena TV maakte een reportage met een compilatie van beelden en een overzicht van waar het idee om dit te doen gegroeid is :

SienaTV zette op zijn facebookpagina ook een korte versie met de gezangen :

De Corriere di Siena maakte ook een compilatie met op het einde Gianna Nannini vanuit Milaan! :

Tot slot enkele video’s van mensen zelf :