Emma Sergeant en Andrea Anastasio schilderen de drappelloni voor de Palio’s van 2020

Tijdens de zitting van de gemeenteraad van Siena van 12 maart werden de namen van de kunstenaars bevestigd die de Palio’s van 2020 zullen schilderen. Emma Sergeant zal de drappellone maken voor de Palio van 2 juli; Andrea Anastasio zal instaan voor die van 16 augustus.

 

Emma Sergeant is een  Engelse schilder, geboren in 1959, maar ‘genaturaliseerd’ tot Sienese; met een voorkeur voor de Contrada della Tartuca, waar ook een drieluik van werken tentoongesteld staat die ze in 2015 heeft gemaakt. In 2018 stelde ze opnieuw tentoon in de museumruimtes van de Contrada.

Ze is beroemd om haar portretten en mythologische onderwerpen. Ze exposeerde ook in The Fine Art Society in Londen. Ze maakte portretten voor verschillende beroemde mensen, waaronder de actrice Nastassja Kinski, Lord Lawrence Olivier en vele anderen. Ook haar portretten van paarden zijn erg beroemd. Je kan een voorproefje van haar werken vinden op haar website : http://www.emmasergeant.com/

 

Andrea Anastasio (Rome, 1961) is een vrije geest, een echte outsider in de gevarieerde designwereld. Romein van geboorte maar ‘opgeleid’ door te reizen, voornamelijk in het Oosten. Hij is artistiek open van geest en kent eigenlijk geen grenzen. Zijn werk bestaat zowel uit architectuur als hedendaagse kunst. Hij maakt projecten voor Italiaanse én internationale bedrijven. Hij manipuleert bestaande objecten, consumptiegoederen maar ook huishoudelijk materiaal. Zowel conceptuele kunst als ontwerpen voor galerijen, architectuurstudio’s, uitgeverijen en musea passeren de revue.

Hij werkt al jaren samen met Artemide en Foscarini, waarvoor hij verschillende wereldberoemde lampen heeft ontworpen. Verder houdt hij van oosterse kunst en meditatie. Op zijn website kan je enkele werken vinden : http://www.andreaanastasio.com/