Stad Siena geeft info voor registratie paarden voor previsite en rond prove di notte en tratta vrij

Voor dinsdag 18 juni moeten alle paarden die willen deelnemen aan de Palio zich inschrijven voor de previsite. Alle paarden zullen een medische keuring doormaken.

De gemeentelijke autoriteiten die instaan voor de organisatie van de Palio zullen samen met de Veterinaire Commissie de lijst met paarden opstellen voor de previsite, na het niet-bindende advies van de deelnemende Capitani te hebben gehoord.

De previsite vinden plaats op 22 en 23 juni en indien nodig ook nog op 24 juni.

Wat de prove regolamentate (prove di notte) betreft : deze zullen plaatsvinden op 27 en 28 juni tussen 5u30 en 7u30. De paarden worden voor 5 uur verwacht op de Piazza del Mercato. De Veterinaire Commissie behoudt het recht om ook in deze fase nog paarden af te keuren. De eigenaars zullen vooraf bekend moeten maken wie het paard zal berijden. Een wissel van fantino tijdens de prove is niet toegelaten.

De tratta vindt zoals steeds plaats op 29 juni; paarden worden verwacht tussen 6u30 en 7u30. Zoals het protocol voorschrijft zullen paarden die niet komen opdagen uitgesloten worden van de eerst volgende Palio. Indien dit binnen de 4 volgende Palio’s opnieuw gebeurd wordt het paard uitgesloten voor het volgende jaar. Ook hier behoudt de Veterinaire Commissie het recht om een paard uit te sluiten.

 

Samengevat :

  • Paarden inschrijven voor 18 juni
  • Previsite : 22 en 23 juni
  • Prove regolamentate : 27 en 28 juni
  • Tratta : 29 juni