Uitreiking Masgalano op zaterdag 17 september

De uitreikingsceremonie van Masgalano voor de Palio’s van 2022 zal aanstaande zaterdag, 17 september, worden gehouden op Piazza del Campo.

De prestigieuze erkenning werd gewonnen door Valdimontone wiens figuranten, ter gelegenheid van de Corteo Storico die voorafging aan de Palio van 2 juli en 17 augustus, zich onderscheidden door elegantie, waardigheid van houding en coördinatie.

De prijs, aangeboden door de Culturele Vereniging Feriae Matricularum en gemaakt door de beeldhouwer en graveur Dante Mortet, zal door de burgemeester van Siena worden toegekend aan de priore van de Contrada.

Tijdens de ceremonie krijgen de eigenaren van de paarden Zio Frac en Violenta Da Clodia, respectievelijk winnaars van de Carrière van 2 juli en 17 augustus, de traditionele “vlaggen” en perkamenten, gemaakt door de studenten van de kunstacademie “Duccio di Boninsegna”.

Voor Zio Frac maakte Angela Pollai de vlag en Greta Marchini het perkament; voor Violenta Da Clodia is de vlag van Edoardo Di Prisco en het perkament van Esther Pracchia. Het perkament voor de winnaar van de Masgalano draagt de signature van Giulia Buracchi.

Bij slecht weer zal de ceremonie plaatsvinden in het Teatro Comunale dei Rinnovati.