Voorspelling fantini vlak voor de assegnazione

De plaatselijke pers houdt er, net als wij, van om voorspellingen te doen. Welke contrada gaat voor welke fantino in welke situatie? Gezien er zeker geen ex-winnaars in het lot zullen zitten zullen fantini op andere dingen letten; vaak ook zaken die wij niet zien of kennen in het desbetreffende paard. We hebben de kranten even overlopen en kwamen tot volgende vaststellingen:

Valdimontone – het lijkt bijna onmogelijk om iemand anders in de roze trui te zien dan Gingillo. De relatie tussen contrada en fantino is de laatste jaren versterkt en net daarom ziet men weinig andere mogelijkheden. Mocht Gingillo elders een beter paard zien, dan is Carboni (afgezien van de blessure) of Turbine een mogelijkheid. Sommige dagbladen schrijven ook Scompiglio niet af, gezien hij een goede relatie heeft na de overwinning in 2012.

Istrice – bij Istrice zetten ze alles op Brigante. Tittia is normaal eerste keuze maar hij verkiest wellicht liever een contrada zonder rivaal. Tittia zou dus een enorme verrassing zijn.

Leocorno – Tittia en Leocorno lijken het, ondanks de aanwezigheid van de rivaal toch eens te zijn dat dit meer dan een optie is. De ervaren Velluto staat klaar. Hij is nog steeds dé man in alle andere koersen in de provincie. Ook Ares wordt genoemd.

Lupa – in Vallerozzi wordt niets aan het toeval overgelaten. Met rivaal Istrice op de Piazza kiezen ze resoluut voor de meest ervaren fantino van het moment; Bighino. Hij zal de kleuren verdedigen, zeker in een defensieve Palio (lees : zorgen dat Istrice NIET wint). Als alternatief ziet men Bellocchio. Ook Girolamo lijkt niet vergeten te zijn. Krijgt hij na al die jaren opnieuw een kans?

Drago – noch Drago, noch Tempesta maakten er ooit een geheim van dat de relaties uitstekend zijn tussen hen. Drago heeft geen rivaal; noch op; noch naast de Piazza; dus de poorten staan ook open voor Tittia. Al lijkt het nummer van Tempesta het eerste te zijn in de telefoon van kapitein Gotti. Tittia zal alleen komen als hij nergens anders een paard vindt dat hij goed genoeg vindt.

Bruco – Scompiglio, Tittia, Gingillo: Kapitein Manganelli lijkt te kunnen kiezen tussen de toppers; in willekeurige volgorde. Mocht het paard weinig kans toegeschreven worden, wordt een debutant ook niet uitgesloten…

Chiocciola – een goed paard brengt Scompiglio zeker terug naar San Marco. Als alternatief denkt men aan Antonio Francesco Mula; een debutant die een eerste kans kreeg bij een prova bij Bruco in 2019 en die vooral in de provincie indruk maakt. Hij verdiende zijn sporen in de stal van Brio. Ook Chiavassa wordt als debutant genoemd.

Civetta – Gingillo zou klaar zijn om de kleuren van Civetta te dragen, zeker als het paard van Civetta meer competitief is dan dat van Valdimontone. Als alternatief kan Sebastiano Murtas, bekend als Grandine, aan de start komen. Of verrassen ze met Bighino als killer voor Leocorno? Sommige kranten geven ook Girolamo of Bellocchio kans bij Civetta. Vele mogelijkheden dus.

Pantera – Elias Mannucci detto Turbine mag dan niet de vaste fantino van Pantera zijn; de relaties zijn wel zeer goed, dus hij lijkt de eerste en enige keuze te zijn. Men sluit echter Scompiglio niet uit als het een meer dan competitief paard wordt morgenmiddag.

Torre – het eerste telefoontje morgenmiddag gaat naar Scompiglio. Uiteraard zal alles afhangen van het gekregen paard en hoe Bartoletti de kansen inschat. Als alternatief zijn er goede contacten met Bellocchio. Ook Tempesta wordt genoemd…