Straffen 2 juli 2017 : Velluto en Bastiano Sini geschorst

De gemeenteraad heeft vanochtend de sancties met betrekking tot de Palio van 2 juli besproken. De fantini hadden immers 10 dagen om een verweer in te dienen..

De Fantino van de Contrada della Selva, Andrea Coghe detto Tempesta, krijgt een ammonizione omdat hij vertrokken is uit 4e positie ipv de toegewezen 5e . Bij een volgende overtreding volgt een schorsing. (Ammonizione (waarschuwing) : geldt voor 3 Palio’s. Na 2 ammonizioni krijgt de Fantino een Esclusione. Let wel : 3 Palio’s = 3 door hem meegereden Palio’s.)

De Fantino van de Contrada del Leocorno Dino Pes detto Velluto, krijgt eenzelfde straf omdat hij vertrokken is uit 5e ipv de hem toegewezen 4e plaats. Hij had nog een ammonizione staan uit 2004 waardoor hij nu geschorst is voor de volgende Palio, 2 juli 2018.

Ook fantino Bastiano Sini wordt uitgesloten voor de Palio van 2 juli 2018 omdat hij op de tratta in de eerste ronde van de tweede batteriaherhaaldelijk aan de trui van Alessio Giannetti trok. Dit is in strijd met de bepalingen van de vierde alinea van art. 43 en de eerste alinea van artikel 67 van het Reglement.