Voorstelling drappellone van Roberto Di Jullo op 26 juni

De eerste belangrijke afspraak van de Palio zal plaatsvinden op 26 juni. Maandag om 19.00 uur zal burgemeester Nicoletta Fabio in de Cortile del Podestà van Palazzo Pubblico de Drappellone onthullen voor de Palio van 2 juli, gemaakt door de kunstenaar Roberto Di Jullo.

De historicus Duccio Balestracci zal het werk van de schilder presenteren, die de stad al leerde kennen door zijn persoonlijke tentoonstelling in Magazzini del Sale en voor zijn deelname aan de edities van Cavalli d’Autore, een groepstentoonstelling in Santa Maria della Scala die schilderijen en sculpturen waarin het paard centraal staat samen brengt.

Tijdens de ceremonie zal Riccardo Manganelli de Masgalano presenteren voor de twee Palio’s van 2023. De prijs, gecreëerd door het goudsmidatelier “Il Galeone” van Giovanna Giudici en Federico Biagi, en aangeboden door de archivarissen van de 17 contrade, gaat naar de contrada die tijdens de twee Corteo Storici opvalt door haar elegantie, waardigheid van houding en coördinatie.