Wie won er in augustus als Drago in juli gewonnen had

In Siena houdt men van statistieken en curiositeiten. Wij ook! We zochten eens op wie er de Palio in augustus won, nadat deze in juli door Drago gewonnen was.

Drie maal won Chiocciola. Dit gebeurde in 1938, 1964 en 1966. De laatste keer gebeurde dit in de historische Palio van 17 augustus 1966. De Palio werd toen niet uitgesteld omwille van het weer maar vanwege problemen met de openbare orde (lees onze verhalen over de Swinging Sixties). Canapetta won op Beatrice, een merrie. Ook nu heeft Chiocciola een merrie met Violenta Da Clodia.

Lupa won twee maal de Palio van augustus na Drago in juli. De laatste keer op 16 augustus 2018 met dezelfde fantino van deze Palio; Guiseppe Zedde detto Gingillo.

Tussen de contrade die morgen deelnemen zien we verder Nicchio met 1 overwinning op 16 augustus 1878. Ook in 1900 wonnen ze na Drago, maar op 9 september. Dit was echter wel de uitgestelde Palio van augustus van dat jaar.

Ook Valdimontone won in augustus; op 16 augustus 1729 met Giovanni Cappannini detto Capanna. Capanna won dat jaar de Cappotto. En laat nu net dat de wens van Tittia zijn dit jaar…