De balans na 2 dagen en 3 prove

Halverwege de Quattro Giorni zetten we graag even op een rij wie er, volgens de Sienese kranten vooruitgang boekt, in balans blijft of zelfs achteruitgaat.

+

CHIOCCIOLA: Goeie feeling tussen Scompiglio en Viso D’Angelo die de lijn van juli doortrekken en deze keer misschien wel eens aan het langste eind kunnen trekken.

LEOCORNO: Tittia interpreteert Violenta op zijn best, vooral tussen de touwen waar de merrie in het verleden vaak rusteloos was.

ONDA: goed gevoel bij het koppel van Malborghetto die wel eens een Palio da protagonista kunnen rijden.

TARTUCA: de harmonie tussen Ares en Remorex groeit. De fantino lijkt een goed gevoel te hebben gevonden met het tweemaal zegevierende paard

=

VALDIMONTONE: Carburo probeerde Solu Tue Due, die goed reageerde, in de ochtendprova van gisteren. De rust tussen de touwen belooft veel goeds voor dinsdag.

NICCHIO: geen significante aanwijzingen in de eerste prove, maar Zio Frac en Scangeo kunnen een belangrijke rol spelen.

LUPA: Gingillo zorgt voor ervaring in een koppel dat het meest onbekende paard van allen heeft. Het feit dat rivaal Istrice niet meedoet kan een voordeel zijn.

SELVA: kapitein Giorgi koos voor de ervaring van Murtas boven de verwachtte debutant Guglielmi, dit kan zou een goede keuze kunnen zijn.

CIVETTA: kiest openlijk voor een Palio in difesa tegen de rivaal. Het doel is duidelijk.

GIRAFFA: Putzu’s goede start bij de prova gisterenavond werd teniet gedaan door de val van de fantino in de Casato. Er was eerst sprake van Bighino, die trainer is van het paard om hem te vervangen, maar Giraffa lijkt haar lot in handen te leggen van mogelijke debutant Federico Guglielmi.