Amber Verhaegen uit België helpt mee met maken van nieuwe kostuums Tartuca

De in Lier geboren Amber Verhaegen heeft mee geholpen met de nieuwe kostuums van Tartuca die afgelopen weekend werden voorgesteld tijdens het Festa Titolare van de wijk.

Amber Verhaegen volgt een Se-n-se ‘creatie & patroon ontwerp’ op de Ursuline in Mechelen. Ze heeft een Erasmus stage gedaan bij Atelier Pietro Longhi in Noale/Venetië onder leiding van Francesco Briggi.

Ze hielp mee in het atelier, naast de 2 vaste stiksters die er al werkten, waar nodig. Meestal zetten de stiksters de kostuums in elkaar, en deed Amber alle afwerking die met de hand moest worden gedaan; het sluiten van de hals en arm openingen, het aannaaien van knopen, het openen van knoopsgaten, of het aannaaien van extra ornamenten of details. Af en toe mocht ze ook patronen uitknippen, maar dat was uitzonderlijk omdat het nogal dure stof is, en Francesco deed dat eigenlijk gewoon liever zelf.

De hoedjes daarentegen heeft ze mogen maken vanaf 0. Eerst trok ze de basis van de hoed in gewone zwarte vilt, (voor de ronden hoedjes was dat op een hoeden-machine; bij de puntige hoedjes was dat met de hand), en daarna worden dezen overtrokken met de juiste stof.

We kregen via onze stadsgenote enkele prachtige foto’s van in het atelier.