Palio 2 luglio 2018 : voorspelling fantini 2 weken voor de tratta

Binnen exact 2 weken is het tratta. Nadat de paarden verdeeld zijn start de zoektocht naar een geschikte fantino. Gedurende de wintermaanden en tijdens de kleinere koersen in de provincie worden er al voorakkoorden gemaakt door de kapiteins.

Scompiglio, Brio, Tittia en Brigante zijn nog steeds de meest begeerde fantini in juli. Voor elke contrada hebben we net als twee weken geleden twee of meer alternatieven naargelang het paard dat ze op 29 juni zullen loten. Zoals jullie weten zijn Valter Pusceddu detto Bighino, Dino Pes detto Velluto en Bastiano Sini gediskwalificeerd.

Chiocciola: hier is Jonatan Bartoletti (Scompiglio) nog steeds dé eerste keuze zal zijn in geval van en goed paard. Als alternatief kiest men resoluut voor een nieuwe kans voor Elias Mannucci (Turbine).

Nicchio: Bij een goed paard rollen ze de rode loper uit voor Giovanni Atzeni (Tittia). Als alternatief lijkt  Luigi Bruschelli (Trecciolino) over de beste papieren te beschikken. Ook Alberto Ricceri (Salasso) of Andrea Coghe (Tempesta) zijn kanshebbers.

Oca: bij een goed paard gaan ook zij de kaart van Giovanni Atzeni (Tittia) trekken. Als alternatieven denken ze nu aan Guiseppe Zedde (Gingillo) of Andrea Coghe (Tempesta).

Drago: heeft een uitstekende relatie met Andrea Mari (Brio) die terug komt in geval van een goed paard. Mocht Brio elders een betere kans zien, dan ligt de weg open voor de terugkeer van Alberto Ricceri (Salasso), de laatste winnende fantino voor Camporegio.

Lupa: heeft uiteraard goede relaties met Jonatan Bartoletti (Scompiglio), hij is de eerste keuze van Vallerozzi in het geval van een “bombolone” (toppaard). Indien hij elders beter af denkt te zijn kiest men voor Giuseppe Zedde (Gingillo) of de vorig jaar afwezige Alessio Migheli (Girolamo).

Istrice: bij een goed paard zou Carlo Sanna (Brigante) eerste keuze worden. Andrea Mari (Brio) en Luigi Bruschelli (Trecciolino) zijn de alternatieven.

Valdimontone: met een “bombolone” zien we de mogelijke terugkeer van Jonatan Bartoletti (Scompiglio). Mogelijke alternatieven zijn Andrea Mari (Brio) of Giuseppe Zedde (Gingillo).

Tartuca: trekt bij een goed paard de kaart Carlo Sanna (Brigante of Andrea Mari (Brio). Een terugkeer van Luigi Bruschelli (Trecciolino) is niet uit te sluiten.

Leocorno: richt zijn pijlen bij een goed paard op Giovanni Atzeni (Tittia) of Carlo Sanna (Brigante). Er wordt ook gewerkt aan een terugkeer van Jonatan Bartoletti (Scompiglio) die bij hen winnend debuteerde. Als alternatief sluiten we het debuut van de jonge Marco Bitti niet uit. Ook de naam van Elias Mannucci (Turbine) valt. Fantini genoeg dus.

Giraffa: bij een goed paard is de terugkeer van Jonatan Bartoletti (Scompiglio) mogelijk. De alternatieven zijn Giuseppe Zedde (Gingillo) of Elias Mannucci (Turbine). 

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio