Palio 2 luglio 2018: een eerste voorspelling van de fantini

Scompiglio, Brio, Tittia en Brigante zijn zeker de meest begeerde fantini in juli. Logisch want zij hebben reeds één of meerdere overwinningen achter hun naam.

Tartuca, Leocorno en Giraffa werden afgelopen zondag uitgeloot en vervoegen Chiocciola, Nicchio, Oca, Drago, Lupa, Istrice en Valdimontone. Vandaag een eerste voorspelling van de fantini voor de 2e juli. Voor elke contrada hebben we twee of meer alternatieven naargelang het paard dat ze op 29 juni zullen loten. Zoals jullie weten zijn Valter Pusceddu detto Bighino, Dino Pes detto Velluto en Bastiano Sini gediskwalificeerd.

Chiocciola: wacht sinds 1999 op een nieuwe overwinning. Ze hebben goede relaties met Jonatan Bartoletti (Scompiglio) die dé eerste keuze zal zijn in geval van en goed paard. Als alternatieven zien we Giuseppe Zedde (Gingillo) of Elias Mannucci (Turbine).

Nicchio: heeft het langst niet gewonnen van de 10 deelnemende wijken, 1998. Als ze een goed paard loten lijkt de weg open te liggen voor een terugkeer van Giovanni Atzeni (Tittia). De alternatieven kunnen Luigi Bruschelli (Trecciolino) of Andrea Coghe (Tempesta) zijn.

Oca: bij een goed paard gaan ook zij de kaart van Giovanni Atzeni (Tittia) trekken. Als alternatieven denken ze aan Carlo Sanna (Brigante) of Enrico Bruschelli (Bellocchio) zijn.

Drago: heeft een uitstekende relatie met Andrea Mari (Brio) die terug komt in geval van een goed paard (mits toestemming van Bruco waar hij sinds deze winter vaste fantino van geworden is). Als alternatief zien we de terugkeer van Alberto Ricceri (Salasso), de laatste winnende fantino voor Camporegio.

Lupa: heeft uiteraard goede relaties met Jonatan Bartoletti (Scompiglio), hij is de eerste keuze van Vallerozzi in het geval van een “bombolone” (toppaard). Indien ze een paard loten van tweede garnituur ligt de weg open voor Giuseppe Zedde (Gingillo) al sluiten we de terugkeer van Giosuè Carboni (Carburo) als killer niet uit.

Istrice: bij een goed paard kan Andrea Mari (Brio) de eerste keuze zijn. Als alternatief denken ze aan Carlo Sanna (Brigante) of Luigi Bruschelli (Trecciolino).

Valdimontone: met een “bombolone” zien we de mogelijke terugkeer van Jonatan Bartoletti (Scompiglio). Mogelijke alternatieven zijn Andrea Mari (Brio) of Giuseppe Zedde (Gingillo).

Tartuca: trekt bij een goed paard de kaart Carlo Sanna (Brigante). Alternatieven zijn Andrea Mari (Brio) of Luigi Bruschelli (Trecciolino).

Leocorno: richt zijn pijlen bij een goed paard op Giovanni Atzeni (Tittia) of Carlo Sanna (Brigante). Als alternatief sluiten we het debuut van de jonge Marco Bitti niet uit.

Giraffa: bij een goed paard is de terugkeer van Jonatan Bartoletti (Scompiglio) mogelijk. De alternatieven zijn Giuseppe Zedde (Gingillo) of Elias Mannucci (Turbine). 

Tot slot enkele statistieken aangaande de loting van afgelopen zondag :

– Tartuca werd ook vorig jaar geloot in juli. Het was de 12e keer sinds 2000 dat ze uitgeloot werden. Enkel Bruco doet beter met 13. Voor de Palio van juli was het de 6e keer, een evenaring van Pantera.

– Leocorno daarentegen wachtte sinds juli 2013 om uitgeloot te worden. Het was de elfde keer, een evenaring van Valdimontone sinds 2000. Voor de Palio van 2 juli was het de 5e keer.

– Giraffa werd net als Tartuca ook vorig jaar in juli geloot. Het is de negende keer sinds 2000; voor de Palio van juli de 4e.

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio