Balans van de eerste dag van de Palio van 2 luglio 2022

Met de eerste prova van vanavond, gewonnen door Valdimontone met Antonio Mula op Vitzichesu, gaat de eerste dag van de Palio richting nacht. De dag wordt gekenmerkt door de meerdere debutanten, op verschillende domeinen. Zo zien we maar liefst 8 debuterende paarden tussen de touwen; daarnaast een nieuwe mossiere en tenslotte – althans voorlopig – van een fantino die nog nooit de Palio gereden heeft, de zegevierende Antonio Mula.

Op grond van wat we hebben gezien en de verwachtingen voor de komende dagen, overlopen we elk koppel.

Drago: een belangrijke koppeling is die van Camporegio met Tittia en Zio Frac die wel eens de rol van absolute hoofdrolspelers kunnen spelen.

Istrice: gunstige loting voor de wijk van Camollia, dat het meest ervaren paard in de stal heeft staan. Ze vertrouwen dit toe aan Brigante, die zijn relatie met Istrice concretiseert.

Chiocciola: Zentile was een van de meest besproken debutanten voor de Palio en de komst van Gingillo bewijst dat. Een belangrijke gelegenheid voor de wijk San Marco.

Torre: Viso d’Angelo was dagenlang een populaire naam. Het is geen toeval dat Scompiglio opnieuw naar Salicotto afzakr voor een Palio in de aanval.

Bruco: de wil om te winnen van Scangeo en de kwaliteiten van een gallopeerder als Uragano Rosso kunnen ervoor zorgen dat Bruco een outsider kan zijn.

Pantera: Una Per Tutti is een paard met ervaring dat wellicht niet het tempo heeft van de allerbesten. Maar het is wel betrouwbaar en kan de kwaliteiten van Turbine benutten, vooral bij de start.

Lupa: het is waarschijnlijk dat Lupa vooral een defensieve Palio zal rijden met Bellocchio, die reeds in Fucecchio bewees tegen Brigante te kunnen rijden.

Valdimontone: de assegnazione was Montone niet echt goed gezind. Ze vertrouwen debutant Vitzichesu toe aan een andere debutant, Antonio Mula, die zich maar al te graag wil bewijzen.

Leocorno: Volpino maakte een goede indruk in de batterie. Tempesta zal geen gemakkelijke taak hebben, aangezien Civetta met Bighino meer dan één oog aan de rivaal zal geven.

Civetta: Vankook is een andere debutant die een goede indruk heeft gemaakt. Het management heeft het toevertrouwd aan de ervaren Valter Pusceddu die ook de taak zal hebben om de rivaal nauwlettend in de gaten te houden.