Bartolo Ambrosione bevestigd door de kapiteins voor de Palio’s van 2023

Gisterenavond vond de vergadering van de kapiteins plaats. Ze bespraken ook het voorstel van de burgemeester om een ​​commissie van drie contrada-dierenartsen aan te stellen om de nieuwe paarden op de Piazza te evalueren.

Het belangrijkste nieuws van de dag was de aanstelling van Bartolo Ambrosione als mossiere in 2023. Hij heeft reeds bevestigd dat hij beschikbaar zal zijn. De kapiteins bevestigen hiermee vooral hun vertrouwen in de ervaring van de mossiere. Deze stond tot op heden reeds 16 palio’s op de verrocchio (het zouden er 17 zijn geweest mocht hij omwille van gezondheidsproblemen vorig jaar niet hebben afgezegd in juli).

Tijdens de vergadering van gisteravond bespraken de kapiteins ook het voorstel dat burgemeester De Mossi een paar dagen geleden deed met betrekking tot de samenstelling van een ‘commissie’ van drie contrada-dierenartsen, die naast en onafhankelijk van de gemeentelijke veterinaire commissie zullen werken. Ze zouden de specifieke taak hebben  om de nieuwe paarden te evalueren. De kapiteins beslisten om deze kans te evalueren en mekaar binnenkort opnieuw te ontmoeten hieromtrent.

Ondertussen zullen burgemeester Luigi De Mossi en het departement Palio van de stad Siena bekijken wie de starter zal zijn tijdens de oefeningen op de pistes van Mociano en Monticiano. De hypothese dat Renato Bircolotti als starter van de reguliere races zou worden ingeschakeld lijkt uitgesloten, zoals Bircolotti zelf al had aangegeven voor de microfoons van Radio Siena TV. Het is ook onwaarschijnlijk dat Fabio Magni elke keer vanuit Piemonte naar Siena zou komen. Deze werd in augustus immers benoemd als vice-mossiere. Wie dus de start van de trainingskoersen zal verzorgen is een vraagteken. Wordt vervolgd.