Bersaglieri maken opwachting voor de Palio Straordinario

L’Associazione Nazionale Bersaglieri zal deelnemen aan de Palio Straordinario met zijn eigen fanfare uit Siena om zo mee het einde van de eerste Wereldoorlog te herdenken.

De eerste afspraak met de fanfare is op zondag 14 oktober tijdens de de voorstelling van de Palio. Een groep van 28 tot 30 personen zal via Chiasso Largo het plein opkomen om zich rond 16u voor het stadhuis op te stellen. Daar zullen ze een concert geven dat eindigt rond 16u45.

Een half uur later zal de drappellone van Gian Marco Montesano gepresenteerd worden, net als de Masgalano van Sara Cafarelli.

Op de dag van de Palio, om 14u45, net nadat de Carabinieri het plein verlaten hebben zullen de Bersaglieri de Piazza betreden vanuit de bocca del Casato. Ze zullen zich begeven richting start waar ze eer zullen betonen aan de autoriteiten. Daarna zullen ze in de tradizionele “passo di corsa” het plein verlaten. Om 14u50 zal de Corteo Storico zijn intrede doen op de Piazza.

De Carabinieri te paard zullen in plaats van de gebruikelijke 2 ronden slechts 1 ronde rijden op de Piazza op een rustig tempo. Dit om de tufo te beschermen.