De drappellone van Gian Marco Montesano wordt op zondag 14 oktober voorgesteld.

Zondag 14 oktober om 17u15 zal de drappellone van Gian Marco Montesano voorgesteld worden op de binnenkoer van het stadhuis.

Hij werd geboren in 1949 en woont en werkt in Parijs, Trento en Bologna. Het is een postrealistische schilder die is opgeleid aan het Seminario salesiano di Valdocco in Turijn. Hij is ook theaterschrijver en -regisseur. Hij is werkzaam sinds de jaren 70 en werd in 1993 uitgenodigd voor de Biënnale van Venetië. Hij heeft tentoonstellingen gehouden in belangrijke internationale publieke en private ruimtes.

Na de speech van de burgemeester, zal docente Beatrice Buscaroli (geschiedenis van de moderne en hedendaagse kunst) de palio voorstellen. Daarna is het de beurt aan Margherita Anselmi Zondadari, kunsthistorica, om de Masgalano, gecreëerd door Sara Cafarelli, voor te stellen.

Voorafgaand aan de ceremonie zal tussen 16.00 uur en 16.45 uur de Provinciale Fanfare van Siena van de ‘associazione nazionale Bersaglieri’ een eerbetoon brengen aan de stad door een concert te geven op de Piazza del Campo.

Via de livestream van Canale3Toscana zal alles te volgen zijn.