De 4 giorni volgen op (web-)tv?

Siena telt twee regionale TV-zenders; Canale 3 en SienaTV. Beide zullen de Palio tot bij u thuisbrengen via hun WebTV, en dit tussen 10 en 17 augustus. Beide zullen net als in juli inzetten op veel live-uitzendingen, omkaderingsprogramma’s met analyses en enkele gevestigde formats gewijd aan de Palio.

De live verslaggeving start met het uitzenden van de voorstelling van de Drappellone op 10 augustus en de Prove regolamentate op 11 en 12 augustus. Op 13 augustus zenden ze naast het inschrijven van de paarden ook de batterie en de assegnazione uit. Daarnaast hebben ze beide hun duidings- en anamyseprogramma’s. We zetten ze even op een rijtje.

SienaTV zendt elke middag “Processo alla Prova” uit, onder leiding van Matteo Borsi en Veronica Costa. Hierin zal je op 13 augustus, na de assegnazione, live kunnen volgen welke fantino naar welke contrada gaat. “Processo alla Prova” wordt ook uitgezonden op 14, 15 en 16 augustus van 13.00 tot 15.00 uur. Die dagen blikt men terug en vooruit naar de prove.

Canale3 doet hetzelfde maar met “Pranzo sotto le Logge” waarin ex-fantini zoals Bastiano, Il Pesse en Cianchino hun mening geven. Dit is dagelijks te bekijken vanaf 13u00. Op 13 augustus is dit na de Assegnazione rond 13u30.

Op 16 augustus zal je vanaf 16u50 de live-uitzending van de Corteo Storico kunnen zien op beide zenders. Vervolgens volgt ook de uitzending van de Palio maar deze zal je enkel kunnen zien op La7 (later meer).

Vanaf 23.00 uur volgt “Processo al Palio” op SienaTV, vol met commentaren, interviews en analyses over de zojuist verreden koers. De dag na de Palio, op 17 augustus zal je ’s middags tussen 13u00 en 15u00 een laatste analyse kunnen volgen (Il Giorno Dopo).

Beide zenders leven ook toe naar de prove ’s morgens en ’s avond. Je zal de sfeer van in de straten richting Piazza meekrijgen. Canale 3 sluit de dag af met “Cianca lo sa” waarin Cianchino in gesprek gaat met Franco Masoni (dit steeds om middernacht).

Ook de online nieuwssite Gazzetta di Siena deelde haar programmatie. Ze zenden de voorstelling van de Palio, Prove di Notte, Tratta en prove uit. Ze hebben ook enkele progamma’s waarbij ze de gebeurtenissen bespreken. Dit is te volgen via hun website, youtube-kanaal en facebookpagina.