De 81 paarden voor de Previsite onder de loep

Gisteren publiceerden we de lijst van 81 paarden die ingeschreven werden voor de Previsite van de Palio van 16 augustus 2023. Ondertussen hebben we de lijst beter kunnen bekijken en willen enkele dingen delen.

Negen van de tien deelnemende paarden van juli 2023 werden opnieuw aangeboden: Violenta da Clodia (5 gereden, 2 gewonnen; waaronder die van Selva in juli), Zio Frac (3 gereden, 1 gewonnen), Reo Confesso (3 gereden), Viso D’Angelo (3 gereden), Ungaros en Astoriux (2 gereden), AbbasantesaAnda e Bola en Veranu (1 gereden).

Daarnaast werden ook de twee andere ‘big’ opnieuw ingesschreven: Tale e Quale (2 gereden, 1 gewonnen) en Remorex (4 gereden, 2 gewonnen). Zij werden niet gekozen in juli door de kapiteins.

De enige afwezige die in juli reed is Una per tutti (4 gereden).

Er zijn ook 4 paarden die reeds 1 of meerdere Palio’s gereden hebben maar in juli niet gekozen werden (of zelfs de tratta niet haalden): Arestetulesu (1 gereden), Schietta (3 gereden), Tabacco (5 gereden) en Vitzichesu (1 gereden).

We tellen in totaal dus 15 paarden die reeds één of meerdere Palio’s gereden hebben. Daarnaast zien we ook Vankook en Volpino die wel eens in het lot zaten maar door blessures de Palio niet reden.

Tot slot zien we ook paarden die geen kans hebben op deelname omdat ze in het voorjaar niet aanwezig waren op alle afspraken van het addestramento (koersen op Mociano en Monticiano): Aramis King, Bombers AA, Carlitos Way AA, Caronte Bello AA en Corea de Sedini AA.