De deelnemers van vanavond doorgelicht

Vanavond om 19u00 wordt de Palio van 16 augustus 2022 gereden. We geven graag een overzicht van de 10 deelnemers. Wie is favoriet? Wie zijn de outsiders? En wie zijn de ongekenden?

Favorieten:

Chiocciola: Fantino en cavallo kennen elkaar van juli. Na een slechte start en een enorme remonte kwamen ze enkele centimeters te kort. Tijdens de prove hebben we ze niet gezien; dit was wellicht ook niet nodig. Topfavoriet bij uitstek maar met rivaal op de Piazza die met Remorex ook zouden kunnen kiezen voor een offensieve Palio.

Leocorno: Tittia koos Violenta Da Clodia om bij Tartuca rivaal Chiocciola en bij Nicchio rivaal Valdimontone te vermijden. Treft met Veleno II bij Civetta een oude bekende (palio luglio 2015!). Als hij kan ontsnappen zou het wel eens kunnen dat hij zijn vierde Palio op rij wint.

 

Tartuca: Remorex won de straordinario van 2018 scosso voor hen. Ook fantino Ares kent Remorex en is de enige die er op kon blijven zitten. Hij is tevens de enige die er niet mee won. Een uitdaging om het beter te doen, maar tevens uitkijken dat Chiocciola niet wint!

Outsiders:

Nicchio: hebben met Zio Frac de winnaar van juli. Of hij sterk genoeg is om opnieuw te winnen is de vraag maar mits een goede start kan hij misschien opnieuw verrassen.

Onda: Fantino Brigante kon in juli niet meedoen na de blessure van Schietta. Hij is enorm gecharmeerd door Tabacco en het duo zou wel eens dé outsider van deze Palio kunnen worden. We verwachten hen alvast vooraan.

Valdimontone: heeft met Solu Tue Due het rustigste én meest ervaren paard tussen de touwen. Mits een goede start zijn ze zeker niet kansloos. Daarnaast moeten ze uiteraard rivaal Nicchio in het oog houden.

 

Onbekenden:

Civetta: rijden in de eerste, en wellicht enige plaats een Palio tégen rivaal Leocorno. Massimo Columbu is een gekend killer en deinst voor niets terug. Benieuwd wat hij in petto heeft. Hij reed tot nu toe 6 palio’s en was er voor 21 geschorst! Ungaros daarentegen was een veel besproken paard tijdens de koersen in het voorjaar. Verrassen ze?

Giraffa: heeft met Arestetulesu een paard dat indruk maakte tijdens de batterie op de tratta. Met Federico Gugliemi hebben ze gekozen voor een debuterende fantino die zich zal willen bewijzen.

Lupa: Gingillo kan met zijn ervaring misschien het verschil maken met Astoriux. Zonder rivaal op de Piazza hebben ze niets te verliezen, zeker nu Gingillo het paard volledig onder controle heeft tussen de touwen.

Selva: Reo Confesso reed in juli een onopvallende Palio. Kan Murtas dit paard tot iets groter brengen?