De laatste balans op de avond voor de Palio

Terwijl de tien deelnemende contrade aan tafel gaan voor de Cena della Prova Generale, en uitkijken naar de Palio van morgen is het tijd voor een laatste update. Wie zit in stijgende lijn? Wie daalt? En wie blijft in balans?

+

Pantera: het is het koppel dat het meest indruk maakte in deze prove, vooral vanwege zijn alertheid bij de start; enorm belangrijk morgenavond!

Valdimontone: een sterkte prova vanavond van Antonio Mula die zijn paard het beste probeert te interpreteren en klaar is om morgen te debuteren.

Drago: Atzeni kent de kwaliteiten van Zio Frac en zal morgen zeker één van de protagonisten zijn van de Palio.

Torre: Scompiglio is altijd alert bij de start. In de achtergrond laat Scompiglio de kwaliteiten van Viso d’Angelo zien. In het oog te houden!

=

Bruco: enkele problemen tussen de touwen voor Uragano Rosso, waardoor Stefano Piras hard moet werken. De motor die het paard heeft staat niet ter discussie.

Leocorno: ook de wijk van Pantaneto deed de nodige tests. Ze rijden morgen een Palio in de aanval!

Lupa: Bellocchio interpreteert Reo Confesso goed. Ook tussen de touwen laat hij zich zien ten aanzien van Istrice; een fundamentele voorwaarde voor de strategie van Vallerozzi morgenavond.

Chiocciola: ook vandaag de gebruikelijke problemen tussen de touwen voor Zentile. Ook enige onzekerheid te merken, bijvoorbeeld bij ingang van de San martino. Morgen zullen we zien of de bekwame handen van Gingillo het paard de juiste richting kunnen laten lopen.

Istrice: we hopen vooral dat er geen problemen zullen zijn na het ongemak van vanavond. Het was alvast niet de Prova Generale waar ze op gehoopt hadden. Hopelijk brengt de nacht rust en is morgen alles in orde met Schietta.

Civetta: veel onbekenden en weinig zekerheden. Het beste nieuws is dat we de Contrada weer op Piazza hebben gezien na het ontbreken van vanochtend. Carburo, die net uit een zware blessure terugkomt kent het paard door en door als eigenaar én trainer.