De Palio kijken vanavond?

Net als in juli en vorig jaar, en dit tot 2025 trouwens, zitten de rechten om de Palio uit te zenden bij La7 en niet bij de Rai. Dit heeft uiteraard gevolgen gezien deze niet in België (en Nederland?) te ontvangen is. De uitzending start om 16u45.

Het nieuwe contract tussen het Consorzio Per La Tutela Del Palio Di Siena en La7 voorziet ook dat de uitzending gestreamd moet worden. La7 zal dit doen via hun website. We hebben dit de laatste dagen regelmatig getest en alles lijkt zeer stabiel en het beeld is zeer goed. In juli was dit ook zo dus het zou moeten lukken. Enkele lezers merkten echter wel op dat het niet altijd werken en dat refreshen van de pagina vaak wonderen deed. Een VPN kan natuurlijk ook helpen maar is iets technischer…

Alternatieven zijn de livestreams van de lokale zenders SienaTV en Canale3. Deze werden in het verleden gesloten tijdens de Palio op vraag van de Rai en vorig jaar van La7. Proberen kan, wie weet… het kunnen valabele alternatieven zijn.

Ook Gazzetta di Siena zond alle prove uit via hun website. Wie weet doen ze hetzelfde tijdens de Palio.

Nieuw vanaf dit jaar is dat de Palio ook in het buitenland wordt uitgezonden met Engels commentaar. Deze wordt gegeven door Anna Piperato, native-speaking Amerikaan maar met grote passie voor Siena en de Palio.

In de eerste plaats zou dit de Emiraten en China betreffen, maar de Palio zal ook live op tv worden uitgezonden in de Caraïben, Georgië, Zwitserland, Oostenrijk, … We hebben echter geen livestream gevonden, en het blijft afwachten of dit ook zal gebeuren…

Wat zeker is, is dat er livestreams zullen zijn. Welke het beste zal werken zal te ontdekken zijn.

Buon Palio a tutti colori!