De Palio kijken vanavond?

Voor het eerst in jaren zal de Palio niet uitgezonden worden via de Rai. Dit heeft wel wat gevolgen gezien La7 niet te ontvangen is in België (en wellicht Nederland?).

Het nieuwe contract tussen het Consorzio Per La Tutela Del Palio Di Siena en La7 voorziet ook dat de uitzending gestreamd moet worden. La7 zal dit doen via hun website. We hebben dit de laatste dagen regelmatig getest en alles lijkt zeer stabiel en het beeld is zeer goed. Al blijft de vraag wat er straks zal gebeuren als iedereen de Palio zal willen zien…

Alternatieven zijn de livestreams van de lokale zenders SienaTV en Canale3. Deze werden in het verleden gesloten tijdens de Palio op vraag van de Rai. Of La7 dezelfde vraag gesteld heeft weten we niet. Maar het zijn valabele alternatieven.

Ook Gazzetta di Siena zond alle prove uit via hun website. Wie weet doen ze’t zelfde tijdens de Palio. Tot slot was er ook sprake dat de livestream van La7 ook op ilpalio.org zou komen. Of dit effectief ook zo zal zijn is niet duidelijk. Mochten er nog streams zijn, dan delen we ze nog in dit bericht.

Wat zeker is, is dat er livestreams zullen zijn. Welke het beste zal werken zal te ontdekken zijn.

Buon Palio a tutti colori!