Leocorno wint de Provaccia, Istrice en Civetta rijden deze niet

De Provaccia begon met aanzienlijke vertraging omdat enkele contradaioli van Civetta een zelfden gezien protest begonnen waren omdat hun paard, dat zoals gewoonlijk, gepresenteerd werd in de Entrone afgekeurd werd door de gemeentelijke veterinaire commissie. Het protest vergrootte en sommige contradaioli gingen over in een zitstaking. Rond 9u15 kwam de kapitein van de contrada tussenbeide en werd het paard opnieuw richting eigen stal begeleidt. De contradaioli volgen.

Met iets meer dan 30 minuten vertraging werd de Provaccia gehouden. Ook Istrice, met Schietta was afwezig op de Provaccia.

Verder valt er ook niets te vertellen over veranderingen van fantini gezien deze er niet waren. Mossiere Bircolotti riep de contrade in de omgekeerde volgorde van gisterenavond tussen de touwen: Lupa, Drago, Torre , Bruco, Chiocciola, (Civetta), (Istrice), Leocorno, Valdimontone en Pantera als rincorsa.

Zoals eerder bericht heeft Antonio Mula de bijnaam Shardana gekregen.

We zagen dus slechts 7 paarden tussen de touwen. Er wordt al snel een goede uitlijning gevonden en Pantera komt binnen. Een goede start van Torre, Lupa en Chiocciola. Lupa draait als eerste in San Martino en vertraagt dan. In lichte galop komt Leocorno voorbij die de Provaccia zal winnen met Andrea Coghe detto Tempesta op Volpino.

1 Enrico Bruschelli detto Bellocchio Lupa
2 Giovanni Atzeni detto Tittia Drago
3 Jonatan Bartoletti detto Scompiglio Torre
4 Stefano Piras detto Scangeo Bruco
5 Giuseppe Zedde detto Gingillo Chiocciola
6 Andrea Coghe detto Tempesta Leocorno
7 Antonio Mula Valdimontone
R Elias Mannucci detto Turbine Pantera