Drappellone van Gian Marco Montesano voorgesteld (met beelden)

Vanmiddag rond 17u15 werd de drappellone geschilderd door Gian Marco Montesano ter ere van de Palio Straordinario voorgesteld. De palio is gewijd aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.

De eclectische kunstenaar uit Turijn, bekend en internationaal gewaardeerd voor zijn figuratieve werk stelde niet teleur gezien het volledig in zijn stijl is.

We zien een soldaat en een jonge vrouw die de tragiek moeten voorstellen van het conflict dat Italie en de rest van Europa beheerste. We zien geen duidelijke verwijzing naar de slagvelden. Montesano had het niet nodig.

De infanterie soldaat geeft bloemen aan een meisje terwijl hij haar hand kust. Dit symboliseert vrede en liefde, eigen aan het einde van een oorlog.

De linkerhand van de vrouw wijst naar het embleem van de oude republiek Siena : een blauw schild met het woord Libertas geschreven in goud.

De wapenschilden van de tien deelnemende contrade zien we bovenaan, in een cirkel ronde de Balzana, het wapenschild van Siena.

Ook de Masgalano, ontworpen door Sara Cafarelli en geschonken door Coordinamento addetti al Gruppi Piccoli e al Gruppo Giovani delle Contrade werd voorgesteld.