Nieuwe voorspelling van de fantini een week voor de Palio Straordinario

Nadat we na de estrazione al een eerste voorspelling gedaan hadden doen we een nieuwe op een week voor de Palio Straordinario. We moeten er wel rekening mee houden dat er de komende dagen nog veel kan veranderen, zeker na de tratta woensdag. Bovendien hebben wijken zonder rivaal (Drago, Giraffa, Selva) meer keuzemogelijkheden dan de andere.

Torre: met een goed paard gaat de wijk van Salicotto voor Andrea Mari en Jonatan Bartoletti. Mogelijke alternatieven zijn Elias Mannucci en Giosuè Carboni.

Lupa: met een goed paarden zal het kiezen worden voor de terugkeer van Jonatan Bartoletti of Guiseppe Zedde, de laatste twee zegevierende ruiters voor Vallerozzi. Mogelijke alternatieven zijn Valter Pusceddu of het debuut van Federico Guglielmi.

Chiocciola: met een goed paard in de stal richt Chiocciola zich op Jonatan Bartoletti en Giuseppe Zedde. Als alternatief leiden de wegen naar Antonio Siri en Giosué Carboni.

Oca: met een goed paard gaan ze resoluut voor Giovanni Atzeni. Andere opties zijn Carlo Sanna of de terugkeer van Luigi Bruschelli, die drie maal won voor Fontebranda. Een ander alternatief zou Dino Pes kunnen zijn.

Drago: Met een favoriet paard zien we de terugkeer van Andrea Mari. Carlo Sanna is een alternatief. Ook Federico Arri, winnaar van de Palio van Asti wordt genoemd.

Tartuca: al ze een goed paard loten gaan ze voor Giovanni Atzeni en Carlo Sanna. Ook de terugkeer van Luigi Bruschelli wordt niet uitgesloten. Een ander alternatief zou Dino Pes kunnen zijn.

Selva: met een toppaard gaan ze voluit voor Giovanni Atzeni. De deur in Vallepiatta stata ook open voor Andrea Mari met als alternatief Giuseppe Zedde.

Civetta: heeft een uitstekende relaties met Andrea Mari die tweemaal won voor de contrada del Castellare. Ook de terugkeer van Luigi Bruschelli valt niet uit te sluiten. Een mogelijk alternatief zou Elias Mannucci kunnen zijn.

Nicchio: nu rivaal Valdimontone niet meerijdt lijkt de terugkeer van Giovanni Atzeni naar Pispini niet uit te sluiten.  Alternatieven zijn Luigi Bruschelli en Andrea Coghe, die hiermee in de voetsporen van zijn vader zou treden.

Giraffa: met ene concurrerend paard kiezen ze tussen Andrea Mari en Jonatan Bartoletti. Mogelijke alternatieven zijn Luigi Bruschelli en Francesco Caria.

 

Met dank aan Francesco Zanibelli van La Voce Del Palio