Enkel paarden van 5 jaar of ouder mogen zich inschrijven voor de Palio Straordinario

Vanaf 27 september mogen paarden van minimum 5 jaar en ouder die voldoen aan de bepalingen van art. 21 van het “Protocollo per l’addestramento dei cavalli da Palio per l’anno 2018” zich inschrijven voor de previsite van de Palio Straordinario. Daarnaast moeten ze al ervaring hebben opgedaan op Piazza del Campo tijdens de prove regolamentate, batterie, prove of zelfs Palio. Men wil de Palio die op een speciaal moment in het jaar valt enkel rijden met ervaren paarden.

Paarden dienen ingeschreven te zijn voor 5 oktober, 12 uur ’s middags.

De previsite zullen plaatsvinden op 10 en 11 oktober. Op 16 oktober worden de prove regolamentate georganiseerd voor paarden die goedgekeurd werden door de veeartsen van de stad. Deze vinden plaats tussen 10 en 12 op de Piazza del Campo. De paarden moeten voor 9u15 op de Piazza del Mercato zijn.

Op 17 oktober zullen de batterie en de tratta plaatsvinden. Paarden dienen tussen 7.30 en 8.30 aangeboden te worden. Een paard dat toegelaten is voor de tratta maar dat niet wordt aangeboden door de eigenaar zal onmiddellijk uitgesloten worden voor de daaropvolgende tratta (in deze dus op 29 juni 2019).