Estrazione Palio Straordinario op 30 september

De estrazione van de 10 wijken die mogen deelnemen aan de Palio Straordinario van 20 oktober zullen geloot worden op zondag 30 september om 17u30 op de Piazza Del Campo. Naast de 10 ja-stemmers (Aquila, Bruco, Civetta, Giraffa, Istrice, Leocorno, Nicchio, Pantera, Selva en Tartuca) heeft ook Chiocciola bevestigd dat ze willen deelnemen. Op de antwoorden van Drago en Torre is het wachten tot morgen, de Asemblea Generale van Oca vindt woensdag plaats. Lupa, Onda en Valdimontone hebben nog tijd tot 24 september om hun beslissing mede te delen.

Daarnaast werden de uren voor de prove bekendgemaakt. Deze zullen plaatsvinden op 17-18-19 en 20 oktober. De prima, terza en prove generale vinden plaats om 17u15. De seconda, quarta en provaccia om 10u30. De prove regolamentate (prove di notte) zullen ook om 10u30 gereden worden, op 15 oktober. Enkel paarden van 5 of ouder mogen meedoen. Over de batterie en assegnazione op 17 oktober werd nog geen uur medegedeeld.

De Masgalano zal aangeboden worden door de ‘gruppi piccoli e giovani’ van alle wijken en zal gemaakt worden door giraffina Sara Cafarelli. Ze werd in 1975 geboren te Siena, studeerde aan ‘istituto d’Arte Duccio di Boninsegna’ in Siena en stelde in 2013 tentoon in het ‘MoMA’ van New York. Tot 30 oktober stelt ze 10 werken tentoon in de ‘Zenith-Art & Fashion’ galerij in Miami.

Over wie de drappellone mag schilderen wordt vandaag ten laatste morgen nieuws verwacht. Naar alle verwachting zal de Basilica di San Domenico gebruikt worden voor zegening van de drappellone en het Te Deum na de overwinning.

Tot slot heeft mossiere Fabio Magni bevestigd.